Podcastannonsering

Podcast är den mediekanal som stärker varumärken mest. Därför är det för de flesta företag inte längre en fråga om, utan hur podcastannonsering ska portioneras ut i mediemixen.

Den genomsnittliga lyssnaren investerar timmar i sina favoritpodcasts varje vecka, år efter år. Detta resulterar i ett oerhört starkt band mellan poddkreatörer och lyssnare – och det är där ditt varumärke kan ta plats. När lyssnaren lyssnar på sin favoritpodd är personen dessutom ofta fokuserad och mottaglig för det som sägs. I många fall har detta lett till självständiga communityn där lyssnare diskuterar poddavsnitten med varandra — även annonsinnehållet. Podcastannonsering är därför ett oslagbart sätt att nå fram till lyssnaren.

Växer snabbast

Mellan år 2020 och 2021 ökade antalet poddar på den svenska marknaden med 89%. Podcasts är den snabbast växande mediekategorin.

Fokuserat lyssnande

Hälften av alla personer mellan 18 och 89 lyssnar på podcast minst en gång i månaden. 75% av poddlyssnarna vill lära sig något nytt.

Conversation starter

40% av poddlyssnare diskuterar innehållet med andra. Innehållet sprids därför oftare i större utsträckning än vad lyssnarsiffrorna indikerar.

Annonsera på Perfect Day

Sedan 2011 har Perfect Day arbetat med att hitta karaktärer och matcha ihop dem med intressanta teman, narrativ och historier. Alla våra poddar leds av talangfulla kreatörer som ständigt berör och utmanar med kreativt innehåll. Detta gäller även annonsinnehållet. Vi vet hur kommersiella budskap ska paketeras för att väcka engagemang. 

Personliga koncept

Förr kom de mest engagerande reklamkampanjerna från reklambyråer, men idag kommer de minst lika ofta från poddkreatörerna själva. Det är inte så konstigt. De känner sin målgrupp bäst. Därför fokuserar Perfect Day på annonsering som skapas, produceras och framförs av podcastprofilerna inhouse. Jämfört med andra mediekanaler är det både ett tids- och kostnadseffektivt sätt för annonsörer att nå rätt målgrupp med ett personligt tilltal. Här får du ett kreativt koncept, produktion och målgruppsanpassad distribution i ett.

Relevant annonsering som träffar rätt

Vårt mål är att vara så relevanta som möjligt i vår annonsering. För att följa våra målgruppers intressen arbetar vi därför ständigt med analys och utvärdering av deras lyssnarbeteenden. Efter att ha skapat framgångsrika podcastkoncept i över ett decennium kan vi med gott samvete lova våra kunder kreativa och träffsäkra kampanjer från start till mål.

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret nedan eller maila sales@perfectdaymedia.se

    This site is registered on wpml.org as a development site.