Perfect Day Media lanserar ny podcast med Prime Video

28 November 2022

Prime Video har länge varit en av de största aktörerna på den internationella streamingmarknaden. Nu storsatsar de i Sverige och tar hjälp av det ledande podcastbolaget Perfect Day Media med poddgiganterna Alex och Sigge i spetsen. Tillsammans lanserar dom Prime Video Talks by Alex&Sigge – en podcast som ska lyfta innehåll och nyheter från streamingtjänsten och låta lyssnare djupdyka i både nya och etablerade serier, filmer och
populärkultur. Premiär för den första säsongen är den 30 november.

primevideo talks

Med podcastsuccéer som Ursäkta, Fredagspodden, When We Were Kings och Alex & Sigges podcast under sitt paraply, är Perfect Day Media ett av Sveriges ledande podcastbolag. Expertisen ligger i kreativt innehållsskapande och utvecklande av premiumpodcasts. Nu teamar Perfect Day Media upp med Prime Video och lanserar tillsammans Prime Video Talks, en podcast ledd av Sveriges största podd-duo Alex Schulman och Sigge Eklund.

– Tv-serier och film är samtalsämnen som engagerar och för samman människor. Därför är diskussionen runt om minst lika viktig som själva tittandet. Podcasten är det perfekta formatet för sådana samtal. Den blir en förlängning av det rörliga innehållet, vilket skapar en möjlighet för innehållsleverantören, i det här fallet Prime Video, att möta sina konsumenter vid flera tillfällen än vid just tittandet. Vi ser projektet som ett startskott för ett långt och givande samarbete tillsammans och blickar redan fram emot fler säsonger, säger Hannah Widell, Head of Perfect Day Media.

Prime Video Talks by Alex&Sigge bjuder varje vecka in en välkänd gäst för att diskutera en stor tv-serie eller film och dra paralleller till sina egna liv. Resultatet är en personlig podcast där lyssnarna tillsammans med programledarna får fördjupa sig i förstklassig underhållning.

I premiäravsnittet försvinner vi in komedins värld tillsammans med Daniel Hallberg som är aktuell i Prime Videos första originalserie Toppen. Efterföljande nio avsnitt berör allt ifrån premiärer för Prime Videos lokala satsningar till djupdykning inom genrer så som sport, crime och humor. På gästlistan står välkända namn som Henrik Bastin och svenska stjärnor så som Edvin Törnblom, Kodjo Akolor, Jonas Olsson, Amanda Schulman, Emil Persson.

Prime Video Talks by Alex&Sigge ges ut i tio avsnitt och har premiär den 30 november på alla plattformar.

This site is registered on wpml.org as a development site.